torsdag 20. mai 2010

I smia på Ungdomsskulen

Det store diskusjonstemaet i forhold til ungdomsskulen om dagen, er om ungdomsskulen er blitt for teoretisk. Klarar vi å ta vare på dei elevane som treng å gjere praktiske ting, og burde vi ha eit praktisk valgfag i ungdomsskulen? Høyrer vi på dei ungdomsskulelærarane og elevane som uttalar seg, så er det ingen tvil: Det er eit ganske unisont rop om fleire praktiske fag og at vi får attende det praktiske valfaget.


Her ser du elevar på Vågåmo skule utfolde seg i smia i faget kunst og handverk. Ein kan jo verkeleg stille seg spørsmålet om kva det er som gjer at vi ikkje har moglegheit til å tilby eit valfag i smiing. Der elevane kunne lært både om lokale tradisjonar og der vi kunne ha halde i hevd eit gamalt handverk.

På Vågå ungdomsskule er vi heldige at vi har ei smie. Sjølv om mykje kompetanse er borte, og utstyr er kasta, så har nokre av dei tilsette på skulen tatt kurs i smedfaget, og lærar bort kunsten til elevane. På bilete over ser du Arnt, som underviser i smedfaget med stor glede og som har gått på kurs for å lære dette. Elevane tykkjer dette er moro, og dei føler dei lærer noko.

Og her ja..her ser du prosjektleiar prøve seg som smed. For pedagogane på ungdomstrinnet lot meg ikkje sleppe unna. Eit naturtalent er eg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar