tirsdag 1. juni 2010

Korleis bruke naturen meir i skulen?

På Lalm oppvekstsenter har elevane javnleg uteskule, og her kan du lese om uteskule med 5.trinn og lærar Dag Nyøygard. Turen gjekk til Svarttjønn på Tolstadåsen, og elevane fekk lære mykje dei ikkje lærer i eit klasserom. Spørsmålet vi ønskjer attendemelding på, er korleis vi kan bli enno flinkare til å bruke dei lokale kvalitetane i Vågå i undervisninga vår? Kva meiner du?



På bilete ser du elevane kose seg med nistepakke. Og på bilete over ser du elevane lære om dyrespor på vegen opp til Svarttjønn. På turen fekk elevane lære om både spor etter rev, elg, fugl og ei rekkje andre dyreartar.



I gang med rensing av fisken, og elevane ser både på kva som er inne i fisken, kva han har ete, og dei lærer korleis fisken skal behandlast før vi kan legge han på bålet.

Meir rensing av fisk. Og nokre av elevane åt til og med fiskehjarte, som skal bringe med seg fiskelykke. Og fire fisk vart det til saman på elevane.


Det er ingen tvil om at uteskule er populært hos elevane. Spørsmålet er korleis vi skal bli enno flinkare til å bruke naturen vår for å nå kompetansemåla i læreålanen. Har du tips??


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar