tirsdag 2. november 2010

Drømmebilete ditt?

Vi er no i ferd med å sluttføre arbeidet i forprosjekt. I den samanheng prøver vi å definere eit drømmebilete av skule og barnehage i Vågå. Korleis ser den perfekte skuledag eller skuleveke ut? Ikkje tenk grenser her, men tenk kreativt og gjerne utanfor boksen.

Korleis ser den perfekte dag ut i barnehagen? Kva lærer ungane? Kva fortel dei når dei kjem heim?

Kom gjerne med innspel!

2 kommentarer:

  1. Hei!
    Det viktigeste er at en klarer å engasjere elevene på den måten at de skjønner tidlig behovet av å få seg en utdannelse som kan hjelpe de videre i det voksne liv.

    Dette er lettere sagt enn gjort, men jeg tror måten å gjøre dette bedre på er at elevene i ung alder blir utplassert i bedrifter o.l for å oppleve arbeid i praksis. Min erfaring er at kombinasjonen "teori/praksis" er den beste for å lykkes.

    Mitt forslag er at man bør knytte et nærmere samarbeid med de lokale bedriftene i bygda, samt nærmere bånd med kommunen og deres prosjekter og sende elevene ut i "arbeid" slik at de får en forsmak på arbeidslivet.

    Dette kan også bidra positivt på den måten at elevene forhåpentligvis tidligere klarer å bestemme seg for hvilken studieretning de vil velge når den videregående opplæringen står for tur.

    Ingenting er vel verre en å kaste bort massevis av år på den videregående skolen, fordi man ikke vet hvilken studieretning enn vil starte på.

    SvarSlett
  2. Takk for innspel! Samarbeid mellom næringsliv og skule/barnehage er noko vi definitivt ønskjer å bli betre på, og her har vi eit forbetringspotensial. Å redusere feilval og fråfall på vidaregåande er også viktig, og då er karriererettleiing og kjennskap til lokalt næringsliv viktig. For at innbyggjarane våre skal bli i Vågå, er det også viktig at dei kjenner til dei lokale bedriftane, slik at dei veit kva for karrieremoglegheiter som er her.

    Vi håper at vi skal styrke dette arbeidet som ein del av prosjektet vårt, og sjølv om det er "lettare sagt enn gjort", håper vi at vi skal få det betre til. Men då er det viktig at også det lokale næringsliv er på banen og gjev oss innspel om kva dei kan medverke med i høve til skulane.

    SvarSlett