fredag 19. november 2010

Skule- og barnehagesatsinga vår innvilga støtte på 900 000 kroner

I september i år søkte Vågå kommune på utviklingsmidlar frå Utdanningsdirektoratet til utviklingsprosjekt i kulturskule, skule og barnehage. Vi søkte på på støtte til prosjektet vi er i gang med i Vågå under paraplyen "Kulturmøte", og fekk i går svaret på at vi er innvilga støtte på 900 000 kroner. Desse pengane vil kome alle barn og unge, og heile Vågå-samfunnet til gode.

Vågå kommune ved kulturskulen, ønskjer å sette i gang eitt arbeid knytt til kulturmøte. Vi har tru på kulturmøte fordi vi meiner at elevane må få eit medvite forhold til eige identitet i møte med andre uttrykksformer og andre land sine kulturar. Vi ønskjer å knytte arbeidet rundt tre pilarar; foto og målarkunst, smak og mat og musikk. Kulturskulen skal i dette prosjektet jobbe mot skulane, slik at tilbodet går til alle elevane i skule og barnehage. Vi ønskjer å ope opp skulane og barnehagane motlokalsamfunnet, og lokalsamfunnet skal opnast opp mot omverda.

Vågå ønskjer å bygge opp Kulturskulen som eit ressurssenter, som kan serve lokalsamfunnet og vere synlege for innbyggjarane våre. I prosjektet ”Kulturmøte” ønskjer kulturskulen eit spesielt fokus retta mot skulane og barnehagane. Vi ønskjer å styrke opplæringa i kunstfag og opplæringa gjennom kunstfag i skule og barnehage, og ønskjer å byggje dette samarbeidet rundt paraplyen ”Kulturmøte”.

Kulturskulen ønskjer gjennom dette prosjektet å synleggjere korleis vi kan få til eit samarbeid innanfor kompetanse skular og barnehagar etterspør, og at eit slikt samarbeid kan styrke elevane, lærarane og samfunnet som heilskap. Områda som er plukka ut, er område som er forankra i forprosjektet vårt, og som
dei fire undergruppene i forprosjektet har pekt på at dei ønskjer kompetanse og samarbeid innanfor.

Kulturmøte var eitt av dei områda mellom anna undergruppa "Det globale i det lokale" ønskja å fokusere på. No får vi altså 900 000 kroner til å sette i gang med dette arbeidet i 2010.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar