onsdag 6. oktober 2010

Ei språkreise mot vest

Ja no har alle undergruppene levert endelege rapportar. Rapportane blir offentleggjort på måndag, og det blir veldig spanande. Det er fire spente undergrupper som er klare for å levere det produktet dei har jobba hardt med dei siste vekene. Følg med!


Elles denne veka, har prosjektleiar og oppvekstsjef mellom anna vore ein snartur til Vestlandet (primært for møte med fagmiljø som er sterke på det vi ønskjer å bli gode på i Vågå). Der fekk vi mellom anna besøkt Ivar Aasen-tunet i Ørsta kommune. Nynorsken er viktig for Vågå, og noko vi ønskjer å satse på i skule og barnehage. Vågå er ei stolt nynorskkommune, som også har lange tradisjonar innanfor ordkunst (til dømes Ivar Kleiven). På Ivar Aasen-tunet fann vi jammen ikkje vår mest kjende vagver også:
Og ikkje berre har vi ein prosjektleiar som har måtte lære seg å skrive nynorsk etter ho kom til Vågå. Ho er også i ferd med å lære seg å ta bilete, for å passe inn i fotobygda Vågå. Eit meget vellukka bilete av "Dølen" - utstilt på Ivar Aasen-tunet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar