fredag 16. april 2010

Besøk i Trondheim

I går reiste ordførar, kulturskulerektor, oppvekstsjef og prosjektleiar til Trondheim for å lære kva Trondheim har gjort i forhold til samarbeid mellom kulturinstitusjonar og skulane. Vi var på to skulebesøk, besøkte Newtonrommet (eit rom sponsa av Statoil som skal lære opp elevane i energibruk), kunstmuseum og hadde samtaler med både ordfører i Trondheim og oppvekstdirektør i byen. Fantastisk bra besøk, og vi lærte mykje, så takk til Trondheim kommune for å ha laga eit fantastisk bra opplegg.

På Byåsen skule har dei skikkeleg solid satsing på kultur i skulen, og de kan lese meir om det her.

Også Nyborg skule har eit fantastisk bra opplegg der dei mellom anna bruker ein halv dag i månaden til kulturverksted for elevane på 5-7.trinn. Vi besøkte musikkrommet der elevar på 5.trinn spelte (og dei stråla) musikk av veldig høg kvalitet. Nydeleg!

Meir om besøket i Trondheim og kva vi lærte kjem seinare. Og også bilete! Vi er litt trøtte i dag, sidan vi reiste 0530 frå Vågå og var attende her 2145. Dagsbesøk til Trondheim med tungt fagleg opplegg på dagen er kanskje litt for drøyt...til og med for oss i Vågå.

Ha ei god helg alle saman, og fortsett å kome med innspel og spørsmål! Vi treng tankar frå alle i Vågå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar