søndag 25. april 2010

Vågå som døme på Ap sitt landsstyremøte

Det er vel ingen tvil om at Vågå blir lagt merke til utanfor kommunen sine grenser. Vi har ein ordførar som har blitt kåra til årets kommuneprofil 2009 av Kommunal rapport, og alle med interesse for utvikling legg merke til kva som skjer i Vågå.

På Ap sitt landsstyremøte i helga, så vart Vågå også nemd av AP sin partisekretær, Raymond Johanson. Dette er kva han sa:

Noen steder møter vi utfordringene. Som i Vågå

Vår egen ordfører, Rune Øygard, har hele det siste tiåret stått i spissen for å gjøre fjellbygda attraktiv for folk og næringsliv. Vågå-ordføreren kan se tilbake på et tiår hvor han har bygget nettverk, omdømme og nye arbeidsplasser – i en offensiv kamp for å overleve som livskraftig bygd. I fjor ble det etablert to nasjonale spesialenheter med 20 arbeidsplasser, og ICA har flyttet regnskapsavdelinger til bygda. Nå har bygda satt mål av seg til å bygge Norges beste skole.
I år stiger antall nyfødte i Vågå med 25%.Vi har å gjøre med en potent ordfører!


Det er viktig for Vågå at vi blir lagt merke til utanfor kommunen sine grenser. Det er viktig for at vi skal vere attraktive for etableringar både når det gjeld folk og arbeidsplassar. Men det viktigaste for at vi skal få nye folk og nytt næringsliv her, er at dei som allereie bur her likar seg her og pratar positivt om Vågå. Difor er det viktig at vi får innspel frå dykk som bur her i forhold til kva vi kan gjere betre.

Difor håper vi at alle som er interessert i meir utvikling i Vågå, og som har idear til kva som kan bli gjort betre, til å møte opp på møteserien vår, der vi skal ha møte i alle grender i Vågå (og der møter både ordførar og prosjektleiar). Meir informasjon om dette kjem, men start gjerne allereie no med å tenke ut idear til korleis vi kan gjere ting betre i Vågå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar